Design by PaDesign

 
 

Egészségvédelem


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Elérhetőségeink

A Viola Gyógyszertár officinája

Patika web


GyöngyPatika

LX Line Partner Patika

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1842562
basica_sportÁsványi anyagokat (elektrolitok), szénhidrátokat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő sport-italpor.
Regeneráció és teljesítmény - Különleges táplálkozáshoz, intenzív fizikai és szellemi igénybevétel esetén ajánlott.

Termékismertető

Nagyobb teljesítmény gyors regeneráció révén:

Amennyiben a teljesítmény és a regeneráció optimális arányban áll egymással, úgy stabilizálódik az egészség és javul a teljesítőképesség is. Ennek érdekében a felhasznált energiát és a nélkülözhetetlen tápanyagokat célzott bevitellel pótolni kell ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, a szervezet számára gyorsan értékesíthető szénhidrátokkal, és folyadékkal.

Így egy sportitalnak az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

 • folyadékpótlás

az erős fizikai igénybevétel során elvesztett folyadék eredményes pótlása oldott részecskék csekély arányával, vagyis hipotóniás oldattal (ozmózis kisebb, mint 300 mOsmol/l)

 • pH érték

3,5 pH-érték alatt az ital vizelethajtó hatású, vagyis romló folyadékmérleget okoz, ezért a pH nagyobb legyen, mint 4 - szénhidrát pótlás: a felhasznált szénhidrát pótlása agyunk számára kétféleképpen szükséges, egyrészt egy "azonnali" utánpótlással - amely a pillanatnyi rosszullét elkerülésére szolgál, másrészt egy "hosszabb távú" pótlással - mely a folyamatos aktívitást segíti.

 • ásványianyag pótlás

az izzadás útján elvesztett lényeges ásványi anyagok pótlása (magnézium, kalcium, nátrium, kálium). Nátrium adagolása a vékonybél optimális folyadékfelvételéhez.

 • nyomelem pótlás

a fontos anyagcsere funkciók és a teljesítmény leépülés, valamint a fáradás csökkentésére lényeges a nyomelemek adagolása (vas, cink, szelén, króm, réz, mangán, molibdén)

 • vitamin pótlás

megnövekedett C- és B2-vitamin igény az oxidatív stressz hatása révén A Basica© SPORT megfelel e követelmények mindegyikének, és ezért a folyadék- és ásványianyag-veszteségek pótlására kiválóan alkalmas. Az összes fontos ásványianyagot és nyomelemet egy bölcs kombinációban biztosítja.

A készítményt Prof. Dr. H. Liesen-Sportorvosi Intézet, Paderborn - a német labdarúgó válogatott hajdani orvosa fejlesztette ki a fizikai megterheléskor fellépő speciális igényekre.

Kiszerelés
240g
660g

Összetevők

100 g tartalmaz 1 napi adag 60 g
(~ 4 evőkanál – kiad kb. 1 litert)
Tápanyagok:
Energiaérték 1536 kJ (361 kcal) 922 kJ (217 kcal)
Fehérje 0 g 0 g
Szénhidrát 82 g 49 g
Zsír 0 g 0 g
Ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok
Nátrium 1250 mg 750 mg
Kálium 667 mg 400 mg
Kalcium 333 mg 200 mg
Magnézium 200 mg 120 mg
Vas 4,2 mg 2,5 mg
Cink 8,3 mg 5,0 mg
Réz 1,7 mg 1,0 mg
Molibdén 0,13 mg 80 µg
Króm 0,10 mg 60 µg
Szelén 50 µg 30 µg
C-vitamin 250 mg 150 mg
B2 –vitamin 6,7 mg 4,0 mg
Karnitin 333 mg 200 mg

Maltodextrin, glükóz, szacharóz, savanyúságot szabályozó citromsav, nátriumcitrát, káliumcitrát, magnéziumcitrát, kalciumkarbonát, C-vitamin, karnitintartarát, aroma, cinkcitrát, szelénélesztő, vascitrát, B2-vitamin, rézcitrát, krómklorid, nátrium-molibdát.

Felhasználási útmutató

1 napi adag 60g 1-2 liter vízben feloldva.

Intenzív sportolás esetén (futás, kerékpározás, foci):

 • 2 órával a sport aktivitás megkezdése előtt: 250-500 ml Basica® Sport italt ajánlott, a szervezet folyadék és energia szükségleteihez.
 • Közvetlenűl a sport aktivitás megkezdése előtt: 125-250 ml Basica® Sport ital ajánlott, a szervezet folyadék és energia szükségleteihez.
 • A sport aktivitás alatt: minden 15-20 percben legalább 125-250 ml Basica® Sport ital ajánlott, a szervezet folyadékveszteségének pótlására.
 • Közvetlenűl az edzés, vagy verseny után: 250-500 ml Basica® Sport ital ajánlott, a szervezet folyadékveszteségének és energia veszteségeinek pótlására.

Nem versenyszerű napi sportaktivitás mellett, ajánlott napi fél liter Basica® Sport ital több részben történő elfogyasztása.

A Basica® Sport italt fent leírt használatával eredményesen növelheti sportteljesítményét, valamint gyorsíthatja a szervezet sportolás utáni regenerációját.

Figyelmeztetés
 • A javasolt napi adagot ne lépje túl
 • A táplálék kiegészítő nem pótolja a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet
 • A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartanió
 • Száraz helyen tárolja

- OSEI 22/06. (Az Országos Sportegészségügyi Intézet Doppingellenőrző Laboratóriuma által bevizsgált és jóváhagyott termék.)

Forrás: Termékismertető, Basica honlap